Vezetőség

Dr. Kóka János

/ Elnök-vezérigazgató, Cellum Global Zrt.

Dr. Kóka János informatikai vállalkozó, befektető és cégvezető, egykori gazdasági miniszter, 2011. óta a Cellum elnök-vezérigazgatója. Az orvosi diplomával rendelkező üzletember 1996 óta különböző vezetői pozíciót töltött be, mind az állami, mind a magánszektorban. 1996-ban az Elender Computer Kft. ügyvezető igazgatójaként a magyar IT piac ébredésekor került be az informatika világába. Üzleti sikereinek köszönhetően 2000-ben elnyerte az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által alapított "Év Informatikai Menedzsere" díjat. Később az Elender Üzleti Kommunikáció vezérigazgatójaként, majd a PSINet Country menedzsere, később üzletfejlesztésért felelős európai alelnökeként folytatta pályafutását. 2004-ben az Euroweb Internet Szolgáltató Rt. és az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke, miközben miniszteri kinevezéséig a brüsszeli székhelyű EICTA (European ICT Association) elnökségi tagja és a Magyar- Indonéz Üzleti Tanács elnöke volt. 2004 októberében az SZDSZ támogatásával gazdasági és közlekedési miniszterré nevezték ki, melynek során főbb feladatai közé tartozott a vállalkozásbarát üzleti környezet kialakítása, a vállalati szektor növekedésének ösztönzése, tudás alapú gazdaság erősítése és a hazai vállalkozások nemzetközi jelenlétének fejlesztése. 2007-től egy éven át a liberális párt elnöke, 2010-ig frakcióvezetője volt.
2010-ben szakított a politikával, és visszatért az üzleti életbe. Előbb tanácsadóként vett részt a Cellum újraszervezésében, majd 2011-ben a cégcsoport nemzetközi terjeszkedése érdekében létrehozott Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatójává nevezték ki. Jelenleg is ebben a pozícióban segíti a vállalat regionális és globális üzleti stratégiájának megvalósítását. Társalapítója volt az Aquincum Incubator startupkeltetőnek, tagja a szingapúri TripleP hatásbefektető tanácsadó testületének. 2015 óta tagja a BMW Világvezetői Fórumának és a Global Diplomacy Labnek, valamint 2016 óta tagja a BMW Herbert Quandt Alapítvány európai asztalának és globális asztalának.

több

Garamhegyi Ábel

/ APAC régió elnöke, Igazgatótanács elnök-helyettese

Garamhegyi Ábel számos területen széleskörű tapasztalattal rendelkező menedzser. 1995-ben a szegedi József Attila Tudományegyetemen földrajzból és matematikából diplomázott, majd ugyanitt társadalomföldrajzból szerzett PhD fokozatot 2000-ben. Egyetemi docens és különböző európai egyetemeken volt vendégelőadó, és számos publikációja jelent meg. Garamhegyi 1997-től 2002-ig több nemzetközi cégnél - köztük a Henkel & Schönleinnél és a DHL-nél - vezetőként dolgozott. 2002-ben került az államigazgatásba, ahol majd egy évtized során számos, a hazai és nemzetközi gazdasággal és kereskedelemmel kapcsolatos vezetői pozíciót töltött be, így a Miniszterelnöki Hivatalnál a gazdaságpolitikai főosztály vezetője, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál miniszterhelyettes, majd a nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős államtitkár volt. 2011-ben a Barco értékesítésért felelős alelnöke lett az EMEAI régióban, irodája Indiában volt, majd 2014-ben a cég teljes felvásárlásokért és cégeladásokért felelős alelnökeként a Barco németországi gyáregységébe költözött. Garamhegyi 2015-től a Cellum csapatát erősíti, ahol operatív verzérigazgató-helyettesként a társaság napi szintű működéséért felel.

több

Rajnai Attila

/ Vezérigazgató-helyettes, Operatív igazgató

Rajnai Attila a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Ipari tervező-szervező szakán végzett 1991-ben, majd 1993-1995 között a Nemzetközi Bankárképző Központ Bankdiploma programjában vett részt. Pályafutását a Magyar Hitelbanknál kezdte portfolió igazgatóként. Több, mint 20 évnyi banki vezetői, IT vállalatvezetői és több évnyi projekt szponzori/vezetői, tanácsadói gyakorlattal rendelkezik. Pályafutása során vezető szerepet töltött be kereskedelmi bankok, befektetési társaságok, pénzügyi szolgáltatók, fejlesztési cégeknél és informatikai cégeknél, mint például a Magyar Hitel Bank, Postabank, Kereskedelmi és Hitelbank, GIRO Zrt., Jet-Sol Kft. Magyar Takarékszövetkezeti Bank. Rajnai Attila 2018 októberében csatlakozott a Cellumhoz, mint Operatív igazgató. Felelős a vállalat napi működéséért.

több

Rácz Krisztián

/ Vezérigazgató, Cellum Zrt.; Üzletfejlesztésért és projektmenedzsmentért felelős alelnök

Rácz Krisztián több évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik. Közgazdász diplomáját gazdálkodási szakon szerezte az International Business School főiskolán. Pályafutását 1994-ben elemzőként kezdte a Magyar Nemzeti Bank Statisztikai Főosztályán. 1997-től a Dunaholding Rt.-nél stratégiai tervezéssel foglalkozott, majd projektmenedzserként dolgozott. 1999-től az Elendernél, majd az azt felvásárló PSINetnél dolgozott projektmenedzserként, európai termékmenedzserként, majd később termékfejlesztési vezetőként. 2005-ben az Állami Autópályakezelő Rt.-nél tanácsadóként és projektvezetőként részt vett az Elektronikus Díjbeszedés bevezetésének előkészítésében. A következő években több magáncégben is vezető pozíciót töltött be, a Cardnet Zrt. igazgatósági tagja és az Alder Zrt. befektetési igazgatója volt. A Cellumhoz 2014-ben csatlakozott, ahol a Cellum Zrt. vezérigazgatói pozíciója mellett az üzletfejlesztésért és projektmenedzsmentért felelős.

több

Berki Endre

/ Vezérigazgató, MPP Magyarország Zrt.

Berki Endre 1987-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán, Műszer- és Irányítástechnika szakon. Pályafutását 1988-ban a Központi Fizikai Kutatóintézetben kezdte tudományos segédmunkatársként. 1993-tól az Elender Computer Kft.-nél dolgozott, ahol különböző műszaki és kereskedelmi vezetői pozíciókat töltött be. 1998-ban az Elender Informatikai Zrt. vezérigazgató-helyettesévé nevezték ki, majd a PSINet Inc. általi felvásárlás után 2000-től a PSINet Magyarország ügyvezető igazgatójaként dolgozott. 2002 októberétől az Elender Üzleti Kommunikáció Zrt. vezérigazgató-helyettese. 2004 végétől saját vállalataiban különböző területeken tanácsadói és vezetői feladatokat látott el. A Cellum csapatához 2013-ban csatlakozott szenior projektvezetőként. Jelenleg az MPP Magyarország Zrt. vezérigazgatójaként a Cellum Csoport telefonszámla terhére történő fizetési szolgáltatásaiért (Direct Operator Billing) felel.

több

Markó Andrea

/ Gazdasági igazgató

Markó Andrea a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász, majd MBA diplomát. Később a BGE-n szakközgazda, majd ACCA DipIFR, mérlegképes könyvelő, akkreditált kontroller, akkreditált változáskezelési tanácsadó és LEAN menedzser képzettségeket szerzett. Pályáját a HEINZ Kecskeméti Konzervgyárban kezdte projekt menedzserként, majd kontrollerként. Később pénzügyi vezetőként dolgozott különböző vállalatoknál (Avery Dennison Hungary, Credit Invest., Aeroplex of Central Europe, Lufthansa Technik Budapest). 2005 és 2008 között a Pénzügyminisztériumban közigazgatási tapasztalatokra is szert tett. 2009-2010 között a magyar légiforgalmi irányító társaság, a Hungarocontrol Zrt. vezetőjeként, majd 2011-től a Gasztrometál Zrt. vezetőjeként dolgozott. 2015-ben csatlakozott a Cellum csoporthoz, a csoport pénzügyi-gazdasági működtetéséért felelős.

több

Ács Zoltán

/ Kutatás-fejlesztési igazgató, Cellum Ázsia vezetője

Ács Zoltán a Veszprémi Egyetemen szerzett mérnöki-informatikus diplomát, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közgazdász diplomát 2010-ben. Széleskörű tapasztaltatokkal rendelkezik informatikai és telekommunikációs rendszerek üzemeltetése terén. Különböző vezetői pozíciókat töltött be jelentős infokommunikációs vállalatoknál, elsősorban rendszerüzemeltetés és rendszerfejlesztés területeken dolgozott. 2006–tól a Cellum Zrt. és az MPP Zrt mobil kereskedelmi rendszereinek üzemeltetését és fejlesztését vezeti.

több

Pápai Edit

/ Kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgató

Pápai Edit a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Fősikolán végzett 1985-ben, majd 1991-ben a Budapesti Külkereskedelmi Főiskolán szerzett másoddiplomát nemzetközi marketingből. Tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskolán folytatta, ahol 1996-ban szerzett közgazdász-tanári diplomát. Pályafutását a Pannonia Hotels-nél kezdte. Az IT szektorba 1997-ben került, a CompuServe Hungarynél marketingvezetőként dolgozott, majd 1999-től az Elender Informatikai Rt. marketingigazgatójaként folytatta tevékenységét. 2000-ben a PSINet Magyarország marketingigazgatója, majd később a társaság svájci ágánál a nemzetközi marketing-munkacsoportban marketing szakértőként tevékenykedett, a magyarországi státusza megtartása mellett. 2004-től a Gazdasági Minisztériumban dolgozott, mint miniszteri titkár. 2006-ban Washingtonba költözött, ahol Magyarország Gazdasági és Kereskedelmi Képviseletén volt külgazdasági szakdiplomata. 2011-ben csatlakozott a Cellumhoz, ahol a társaság kommunikációs és marketing tevékenységeiért, valamint kormányzati kapcsolataiért felelős.

több

Igazgatóság

Dr. Kóka János

/ Igazgatótanács elnöke, Vezérigazgató

Dr. Kóka János informatikai vállalkozó, befektető és cégvezető, egykori gazdasági miniszter, 2011. óta a Cellum elnök-vezérigazgatója. Az orvosi diplomával rendelkező üzletember 1996 óta különböző vezetői pozíciót töltött be, mind az állami, mind a magánszektorban. 1996-ban az Elender Computer Kft. ügyvezető igazgatójaként a magyar IT piac ébredésekor került be az informatika világába. Üzleti sikereinek köszönhetően 2000-ben elnyerte az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által alapított "Év Informatikai Menedzsere" díjat. Később az Elender Üzleti Kommunikáció vezérigazgatójaként, majd a PSINet Country menedzsere, később üzletfejlesztésért felelős európai alelnökeként folytatta pályafutását. 2004-ben az Euroweb Internet Szolgáltató Rt. és az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke, miközben miniszteri kinevezéséig a brüsszeli székhelyű EICTA (European ICT Association) elnökségi tagja és a Magyar- Indonéz Üzleti Tanács elnöke volt. 2004 októberében az SZDSZ támogatásával gazdasági és közlekedési miniszterré nevezték ki, melynek során főbb feladatai közé tartozott a vállalkozásbarát üzleti környezet kialakítása, a vállalati szektor növekedésének ösztönzése, tudás alapú gazdaság erősítése és a hazai vállalkozások nemzetközi jelenlétének fejlesztése. 2007-től egy éven át a liberális párt elnöke, 2010-ig frakcióvezetője volt.
2010-ben szakított a politikával, és visszatért az üzleti életbe. Előbb tanácsadóként vett részt a Cellum újraszervezésében, majd 2011-ben a cégcsoport nemzetközi terjeszkedése érdekében létrehozott Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatójává nevezték ki. Jelenleg is ebben a pozícióban segíti a vállalat regionális és globális üzleti stratégiájának megvalósítását. Társalapítója volt az Aquincum Incubator startupkeltetőnek, tagja a szingapúri TripleP hatásbefektető tanácsadó testületének. 2015 óta tagja a BMW Világvezetői Fórumának és a Global Diplomacy Labnek, valamint 2016 óta tagja a BMW Herbert Quandt Alapítvány európai asztalának és globális asztalának.

több

Garamhegyi Ábel

/ Operatív vezérigazgató-helyettes, Cellum Global Zrt.

Garamhegyi Ábel számos területen széleskörű tapasztalattal rendelkező menedzser. 1995-ben a szegedi József Attila Tudományegyetemen földrajzból és matematikából diplomázott, majd ugyanitt társadalomföldrajzból szerzett PhD fokozatot 2000-ben. Egyetemi docens és különböző európai egyetemeken volt vendégelőadó, és számos publikációja jelent meg. Garamhegyi 1997-től 2002-ig több nemzetközi cégnél - köztük a Henkel & Schönleinnél és a DHL-nél - vezetőként dolgozott. 2002-ben került az államigazgatásba, ahol majd egy évtized során számos, a hazai és nemzetközi gazdasággal és kereskedelemmel kapcsolatos vezetői pozíciót töltött be, így a Miniszterelnöki Hivatalnál a gazdaságpolitikai főosztály vezetője, a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál miniszterhelyettes, majd a nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős államtitkár volt. 2011-ben a Barco értékesítésért felelős alelnöke lett az EMEAI régióban, irodája Indiában volt, majd 2014-ben a cég teljes felvásárlásokért és cégeladásokért felelős alelnökeként a Barco németországi gyáregységébe költözött. Garamhegyi 2015-től a Cellum csapatát erősíti, ahol operatív verzérigazgató-helyettesként a társaság napi szintű működéséért felel.

több

Lepp Gyula

Lepp Gyula a magyar elektronikus fizetési iparág legnagyobb magánbefektetője, Magyarország piacvezető POS-üzemeltetőjének és tranzakció-szolgáltatójának, a CardNetnek a többségi tulajdonosa. 1998-tól az Elender Üzleti Kommunikáció elnök-vezérigazgatója volt, míg 2000-ben egy stratégiai vevő fel nem vásárolta a céget. Ezután több iparágban és cégben szerzett tulajdonrészt; 2006. óta áll a Cellum mögött befektetőként.

több

Molnár András

Molnár András a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese. Európában és az Egyesült Államokban dolgozva meghatározó szakmai tapasztalatot szerzett innovatív, ugrásszerű növekedés előtt álló cégek pénzügyi menedzselésében. Jelenleg is aktív szerepet vállal a Cellum operatív működésében és sikeres üzleti stratégiájának kialakításában.

több

Widi Nugroho

/ Vezérigazgató, PT MetraNet

több


Bezárás
Close